Ett av de vanligaste komplikationerna med en stomi är läckage. Kanske är fästytan runt stomin ojämn på grund av bråck eller ärr och påsen fäster därmed inte ordentligt runt stomin. Läckage kan i sin tur orsaka hudirritationer som i värsta fall ger sårbildning.

Rätt hjälpmedel kan minska läckage

Genom att prova olika typer av påsar kan du känna dig fram till vilken som sitter bäst på dig. Ibland kan man behöva en variant nattetid och en annan dagtid, eftersom att rörelsemönstret är olika.

Utöver påsen kan du också ta till olika hjälpmedel som minskar risken för läckage. I vårt sortiment finner du ringar, gel och stöd som tätar ojämnheter så att påsen försluter om din stomi och håller påsen säkert på plats. Våra underkläder från Comfizz kan också minska risken för läckage då de håller upp och in påsen så att den inte drar och flyttar sig – vilket också kan vara orsaken till läckage.

Alla våra produkter är hudvänliga: de låter huden andas och leder bort avföringen från hudytan. Detta skonar huden och minskar risken för hudirritation.