Om silikon

Silikon – när din hud behöver lite extra hjälp!

Huden är kroppen största organ och fungerar som regel som en utmärkt barriär mot yttre påverkan. För många kan det vara en daglig utmaning att hålla huden i ett bra skick. Läckage, irritation, obehag och otrygghet är några vanliga problem som kan förknippas med stomiprodukter. Trio Healthcares nya, avancerade silikonteknologi erbjuder en mängd fördelar framför traditionella hydrokolloidprodukter.

Om du använt de vanligaste produkterna på marknaden för omvårdnaden av din stomi och huden runt omkring, vet du i regel en del om hudirritation, läckage och hur svårt det är att avhjälpa dem. Genom att välja silikonmaterial kan du få en betydligt bättre tätning runt din stomi. Något som kan avhjälpa dessa vanliga problem. Silikon absorberar inte kroppsvätskor (vilket kan orsaka hudirritation) som de annars vanligt förekommande produkterna i hydrokolloid-material gör. Dessutom är silkonbaserade produkter betydligt lättare att ta bort vid bandagebyten utan hudpåverkan eftersom de inte bryts ner under användandet.

Mer hygieniska och enklare bandageringsbyten

Skillnad hydrokolloid silikon

Våra användaranpassade produkter med Trio’s Sil2™ Technology: silikonring (Trio Silvex), förstärkningsbåge (Trio Silex) och silikongel (Trio Silken) ger en omedelbar och säker vidhäftning på huden samtidigt som de mycket lätt kan tas bort vid byte av stomimaterial. De lämnar inga rester på huden vid borttagning vilket resulterar i ett snabbare och renare påsbyte. Betydelsen av att produkterna inte suger upp en stor mängd fukt, avföring och kroppsvätskor gör dem mer hygieniska att använda. Silikonringarna bibehåller sin form och funktion även vid förlängd användning samtidigt som de låter huden andas, vilket reducerar risken för maceration av huden. Resultatet blir en friskare och mer välmående hud, helt enkelt.

Skillnaden mellan hydrokolloid och silikon

Tabellen nedan visar skillnaden mellan vår nya silikonteknologi och de mer traditionella hydrokolloida materialen.

I mobilen? Scrolla till höger för att se hela tabellen.

Kliniskt BehovHydrokolloida materialTrio’s nya silikonteknologi
Direkt vidhäftningBristfällig direkt vidhäftning p.g.a. icke-adhesiv hydrokolloidutfyllnad nyttjad i sammansättningenDirekt vidhäftning p.g.a. låg ytenergi och hög flexibilitet från silikonpolymerer
Vidhäftningssgraden ökar inte över tid (ger enklare borttagande och minskar hudskador)Ökar med tiden p.g.a. att det adhesiva materialet ”smälter” in mot huden (icke-kross-länkade polymer)Ingen signifikant förändring i vidhäftning över tid (Kross-länkade polymer)
HygieniskAbsorberar avföring och urinIcke-absorberande men genomsläpplig för fukt
Rent borttagande (inga rester)Bryts ned i närvaro av avföring och urinBibehållen funktion och form i närvaro av avföring och urin ger ett borttagande i ett stycke. Lämnar inga rester på huden

trio-silikon-hydrokolloid-illustration

Trio’s nya silikonteknologi Sil2™

• Mer hygienisk än traditionella produkter – absorberar inte kroppsvätskor.

• Låter huden andas – för en förbättrad hudkondition.
• Bibehållen funktion och form – bryts inte ned av kroppsvätskor.
• Tas bort i ett enda stycke – lämnar inga rester på huden.

Du kan beställa gratisprover av våra Trioprodukter så skickar vi dem till dig kostnadsfritt.

Ange din e-postadress och få nyheter, erbjudanden och tips/råd skickade direkt till dig.

Vi skickar ut våra nyhetsbrev 1 gång i månaden och du kan när som helst avregistrera dig.